Aktualni Projekti

Projekti koje trenutačno provodimo:

KARAVANA ODRŽIVOG RAZVOJA

Projekt za jedan od ciljeva ima promociju kulture volontiranja mladih. U suradnji sa tri osnovne škole na području Požeško-slavonske županije organizirali smo i predavanja i radne akcije sa učenicima, a imamo još nekoliko aktivnosti u planu prije kraja 2023. Što smo do sada napravili?

Provedeni Projekti

Projekti provedeni i završeni 2023. godine:

ŠKOLA ZA ODRŽIVOST

Projekt Europskih Snaga Solidarnosti u Latinovac je doveo volontere. Podjeljeni u tri skupine, kratkoročni i dugoročni volonteri su nam kroz jesen 2022. i proljeće 2023. pomogli ostvariti niz ciljeva. Što su sve radili i kako su se proveli?

Ostale aktivnosti

Aktivnosti provedene u 2023.

David u Francuskoj

David je u Francusku otišao volontirati na projektu sa tematikom uzgoja gljiva u urbanim sredinama, a usput i razvoja svoju strast prema biciklizmu. Tri mjeseca proletjela su brzo. Kako mu je tamo?

Popis ekoloških proizvođača u PSŽ

U cilju promocije i podrške lokalnim ekološkim proizvođačima, napravili smo tablicu ekološki certificiranih OPGa na području Požeško-slavonske županije. U tabici se nalazi ponuda i kontakt informacije. Podržimo lokalne proizvođače!

Partnerske organizacije i ustanove

Općina Čaglin

Žuta boja grba i općine Čaglin označava da u općini ima dosta poljoprivrednih površina. Zeleni brijeg na grbu označava da se radi o brežuljkastom terenu, te da ima dosta šumskih površina. Odsječeni panj s izbrazdanom korom označava da je ovaj kraj imao tešku povijest, da je zaostajao u razvoju, a mladica iz panja simbolizira da unatoč tome zaostajanju općina Čaglin ima budućnost i perspektivu razvoja. Kruna koja lebdi iznad panja simbolizira zaštitnika župe Čaglin i sjedišta općine Čaglin Svetog Alojzija.

Općina Jakšić

Općina Jakšić smještena je u srcu Zlatne doline, u središtu Požeške kotline i prostire se na 44,85 kvadratnih kilometara.
Središte Općine, Jakšić je smješten na blagom brdašcu na cesti Požega - Našice, udaljeno je 7 kilometara od županijskog središta Požege.
Općinu Jakšić, uz istoimeno naselje, čini još 9 naselja.
Općina Jakšić svojim položajem u središnjem dijelu Požeške doline prostire se na plodnim poljima prošarana mnogobrojnim vodotocima...

Središnji državni ured za demografiju i mlade."

Središnji državni ured obavlja upravne i stručne poslove koji se odnose na poboljšanje i unapređenje kvalitete života mladih i izgradnji cjelovite, sveobuhvatne i međuresorne politike za mlade koja obuhvaća: predlaganje i provođenje strateških dokumenata, zakona, drugih akata, programa i projekata u području politike za mlade te njihovo praćenje i vrednovanje, a posebno u području partnerskog uključivanja mladih u procese sudjelovanja u donošenju odluka, neformalnog obrazovanja, slobodnog vremena i kulture mladih, volontiranja i sudjelovanja u razvoju civilnoga društva, promicanja političke participacije i zaštite ljudskih prava, informiranja, mobilnosti te osiguranja kvalitetne i redovite potpore organiziranom sektoru mladih i njegovu djelovanju.

KONTAKT INFORMACIJE

Posjete uz prethodnu najavu.

Latinovac 11, 34350 Latinovac
mob +385958020180
EkoCentarLatinovac@gmail.com