CroatiaUnited Kingdom

Lana Cakar je volontirala u Portugalu u okviru Europske volonterske službe. Sudjelovala je u projektu pod nazivom: "EVS – A Key to an Inclusive Europe". Koordinacijska organizacija je bila ProAtlântico – Associação Juvenil, a organizacija domaćin Casa Pia de Lisboa – CED Santa Clara. Projekt je namijenjen djeci u domovima. Financiran je od strane Europske komisije.

Evo što Lana piše o svom volonterskom iskustvu:

"U Portugal sam stigla 1.10.2015. kada sam i započela svoj EVS program. Od strane koordinacijske organizacije ProAtlantico sam bila lijepo primljena. S aerodroma su me dovezli u stan koji sam dijelila s ostalih 5 volontera. Stan je bio smješten u centru Lisabona, što je meni izvrsno odgovaralo. Nakon par dana, nakon sto su rijesene sve administrativne stvari (kao otvaranje bankovnog računa, prijava prebivališta itd.) su me upoznali s mojim novim radnim mjestom.

Radila sam 5 mjeseci u domu za nezbrinutu djecu kao ispomoć socijalnim radnicima. Radno vrijeme je bilo od 15 h do 21 h, od ponedjeljka do petka. Moje zadaće su bile: briga oko djece, vođenje u školu, serviranje catering večere, igra i pisanje zadaće. Djeca koja su smještena u domu su ponekad tijekom vikenda proveli vrijeme sa svojim roditeljima, što je moralo biti odobreno od strane organizacije tj. doma. Inače, posjeti nisu bili dozvoljeni.

EVS projekt nije samo posao nego i cjelokupno iskustvo, upoznavanje države, običaja, kulture, ljudi iz svih strana svijeta i učenje u svojoj struci.

Vrijeme koje sam provela u Portugalu pamtim kao lijepo i korisno za budućnost. Zahvalna sam ProAtlanticu, Eko centru Latinovac i Casa Pii na ovom predivnom iskustvu i prilici".  

CroatiaUnited Kingdom

loader